Iz Amerike donio harmoniku u Bosnu: Aldin Duračak na festivalu “Sevdah Jelah Tešanj” (VIDEO)

O mladom muzičaru Aldinu Duračaku pročulo se u cijelom svijetu. Do sada je uspio osvojiti srca velikog dijela publike, kako u Americi, tako i u Bosni i Hercegovini.
Tako je Aldin učestvovao prošlog ljeta u Jelahu na festivalu “Sevdah Jelah Tešanj” u organizaciji Esada Kopića Osmanovića koji ga je zapazio na društvenoj mreži facebook, tačnije njegove izvedbe na harmonici . Vidjevši sa koliko ljepote Aldin svira sevdah koji gaji i u Americi Esad je pozvao ovog talentovanog dječaka da gostuje na festivalu.

Edin Edo Sadiković, mentor mladog harmonikaša također je prisustvovao ovom lijepom događaju.

Aldinov otac Jusuf ima samo riječi hvale za dobru organizaciju festivala te nam je rekao:
-Želim da se zahvalim na ukazanoj prilici našem prijatelju Esadu, velikom čovjeku, borcu za očuvanje sevdaha i naše bosanske tradicije. Čovjek je veliki gospodin koji je ponio najveći teret u organizaciji jednog vrhunskog projekta. Također hvala i svima onima koji su prisustvovali, učesnicima, a i našem Edi koji je došao iz Amerike da sa nama podrži Aldina. Obavezno dolazimo i ove godine jer smo obaviješteni da je i drugi festival već u pripremi, rekao je za portal Estradnjaci Jusuf Duračak.

Pogledajte nastup Aldina Duračaka na festivalu:

(Estradnjaci)

 

 

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI