Irena Jahović: Dok nastupa po Americi, razmišlja o bihaćkom festivalu (VIDEO)

Za mnoge pjevače Amerika je „obećana zemlja“ u koju sanjaju da odu i zapjevaju za sve one koji vole narodnu-folk muziku. Sigurni smo da nema ni pjevača, a ni čovjeka sa prostora bivše Jugoslavije koji nije čuo za pjevačicu Irenu Jahović koja svojom pjesmom uveseljava naš narod. Sa ovom prelijepom damom smo imali prilike razgovarati, a interesovalo nas je kako je Irena uplovila u estradne vode?

– Rođena sam u muzičkoj porodici,mama i tata su radili zajedno 40 punih godina zajedno po cijeloj bivšoj Jugi ! Kao harmonikaš i pjevačica podarili su mi talenat i dobro uho za muziku. Imala sam sreću odrastati uz isto tako kvalitetne muzičare i raznovrsnu dobru muziku ,ali nikada nisam sebe, dok sam bila mladja, vidjela u toj vrsti posla- iskrena je Irena.

U nastavku razgovora nam otkriva da je za to zaslužan njen suprug i on je bio taj koji je insistirao da zapjeva profesionalno.

-Upravo tako. Dolaskom u Ameriku, kako ste i rekli, na insistiranje mog supruga, počinjem sa estradnom karijerom. Imala sam veliku čast da upoznam odlične muzičare i pjevače na ovim prostorima i da sarađujem sa njima. Posebnu  saradnju sam ostvarila sa muzičarima i pjevačima iz St .Louis Peky bend i Miroslavom Trnčićem iz Čikaga.

Irena Jahović u svojoj diskografiji ima dva singla:

-To su pjesme “Milica sa Lovćena” i biografska pjesma “Daljine i vrijeme” u saradnji sa Dilvadom Felićem Dadom osnivačem i direktorom bihaćkog festivala i velikim hitmejkerom. Mogu reći da sam prezadovoljna saradnjom i namjeravam obavezno na ovogodišnji prestižni festival u Bihaću.

Irena ovih dana nastupa sa kolegom Sabrijom Vulićem i raduje se susretima sa svojom publikom.

-Vikendi su mi uvijek rezervisani,  tako da imam šansu da pjevam za naš narod širom Amerike. Upoznajem divne ljude kao i Ameriku, i vidim uvijek nešto novo i zanimljivo, poručuje pjevačica.

Uz nadu da nastavlja saradnju sa Estradnjacima, Ireni želimo sve najbolje. Za kraj poslušajmo njen novi hit:

(Estradnjaci.ba)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI