INSPEKCIJA UPALA NA ĐANIJEV NASTUP U LUKAVCU

Dobro je poznato da pjevač Radiša Trajković Đani pravi odličnu atmosferu gdje god da se pojavi. Pjevač je tokom prethodne večeri imao koncert u Bosni i Herceogovili, a inspekcija je sinoć upala na nastup i prekinula koncert jer su prekršene propisane mjere za suzbijanje koronavirusa.
Sve epidemiološke mjere su prekršene u unutrašnjosti objekta, ali i na platou u neposrednoj blizini ulaza, gdje se nalazio mnogo veći broj osoba od dozvoljenog, bez maski i fizičke distance.

Podsjetimo, Đani i njegova supruga i sin uhapšeni su u aprilu ove godine kada su prekršili mjere koje su propisane tokom vanrednog stanja. Oni su tada prekršili zabranu kretanja za vrijeme policijskog časa, ali i zabranu okupljanja, zbog čega su bili u kućnom pritvoru.  
– Tom prilikom je, između ostalog utvrđeno kršenje dozvoljenog radnog vremena i fizičke distance među prisutnima. Prema procjeni glavne kantonalne inspektorice u unutrašnjosti objekta nalazilo se oko 500 osoba. Automatski je izdata zabrana rada objekta, prekinuta je muzika, a objekt je ispražnjen – rekao je direktor Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Amel Mehanović.

(Informer)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI