Ibrahim Jukan: MALOVČIĆ KORISTI PREVIŠE MOJE VIJAGRE, AMELA JE MOJE RAME ZA PLAKANJE

Ibrahim Jukan je odrastao u kući u kojoj su svi voljeli pjesmu. Iz te ljubavi, Jukanove pjesme su ponijele svojevrsnu originalnost koja se prepoznaje po specifičnoj toplini osjećaja i razumijevanja prema tananim nitima ljudske duše.

Iskren, kakav i jeste, prokomentirao je svoje kolege, bez uvijanja… Zato ga prijatelji i vole jer je neko ko stoji iza svojih riječi.

HALID BEŠLIĆ

-Moj brat! Ništa više o njemu jer sve je rečeno. Samo da nam bude zdrav i živ.

AMEL ĆURIĆ

-Pred njim je veliki karijera jer on je unikat. Kada je prvi put pobijedio znao sam da će biti nešto od njega. A kada je sad došao do trona rekao sam mu da ga je Bog pogledao te mu poručio da ne smije iznevjeriti ni njega, a ni nas. Kako se oženio tek je došao u prave ruke.

NIHAD ALIBEGOVIĆ

-Moj veliki drug i zaista ga od svih pjevača najviše cijenim. On u šest ujutru pjeva kao da je tek počeo. Izuzetno mi se sviđa. Kada je izašao iz sjene svog kuma tek tada su na površinu isplivali njegovi kvaliteti. Predobar je da bi ostao u zlatnoj sredini jer je veliki radnik, borac i pjevač.

KEMAL MALOVČIĆ

-Legenda sama po sebi. Uzimao je u posljednje vrijeme previše moje vijagre i to mu halalim. A žena mu se, u zadnje vrijeme, baš puno smješka.

ZEHRA BAJRAKTAREVIĆ

-Ona priča svoju priču. Ona je na svom terenu i želim joj sve najbolje.

SELMA BAJRAMI

-Ona je moja. Takav potencijal a mogla je puno više u životu napraviti. Trebala je da bude u vrhu i van naših granica. Strašna pjevačica. Možda nije imala adekvatne ljude oko sebe jer koji je kapacitet daleko je više trebala dogurati. Ima sve manire svjetske zvijezde, možda se rodila u pogrešnoj državi.

HALID MUSLIMOVIĆ

-Stari vuk. I s pobjedama i porazima se isto nosi. Ja kada nemam raje na nastupu ne mogu sebi doći tri mjeseca, volio bih da me objese (smijeh) a on je kao špricer. Takvih na estradi nema niti će biti. Da li će ga to koštati kad dođu ozbiljnije godine ne znam, ali on je takav kakav jeste.

ŠEMSA SULJAKOVIĆ

-Mama.

HANKA PALDUM

-Hanka je Hanka. Veliki borac! Meni je zadovoljstvo poznavati je. Cijenim jer prvenstveno. Kroz šta sve žena prolazi a onda je pogledaš i vidiš osmijeh. Ne znam kako sve podnosi. Nosi se muški sa svim nedaćama. Pjevač nema dalje. Cijenim je i kao ženu jer je ona kruna svoje porodice.

AMRA HALEBIĆ

-Mlada kolegica. Može još puno toga napraviti. Želim joj sreću i mislim da je iskrena osoba i nosi se dobro sa svim. Nije ni njoj lako.

ŠABAN ŠAULIĆ

-Jednom prilikom kada su me pitali ko je bolji Šerif ili Šaban rekao sam Šerif jer meni se više sviđa.

SEVERINA

-Ona je pravi primjer šta je estrada: „Ubij sve i vrati se sam“!

EMIR ĐULOVIĆ

-Mladi momak koji ozbiljno shvata posao. Morao bi naći neke bolje autore, treba uložiti u njih i tek onda bi se našao na prasvom mjestu. Po izgledu i svemu ima štofa za jednu zvijezdu. Dakle,  u rukama pravih profesionalaca može biti jedan od boljih. Mnogi misle da mogu biti Tifa, ali ne mogu. Emir će iskoristiti potencijal koji je povelik.

KOKE

-Najbolje iskoristio svoj glas komercijalno. Ne može se to bolje uraditi, svoje mogućnosti je maksimalno iskoristio. Zna posao i kapa dole.

AMELA ZUKOVIĆ

-Nije uradila ono što je trebala. Moja prijateljica volim je i cijenim. A kakve je sve mogućnosti imala ali ona neće neke stvari pod kapicu jer imaju ta nepisana pravila na estradi. Strašan potencijal jedna od rijetkih osoba na estradi koja je sa mnom i kućni prijatelj. Morala je više da napravi. Ona i nijedna više. Kada je počinjala rušila je sve pred sobom ali ona ima ono boemsko što ju je zakočilo. Otvorena duša, iskrena. Počinjao sam uz nju i bila mi je kao smiraj, rame za plakanje.

(Express)

 

 

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI