Hoće li neko nadmašiti Fazlin veliki hit “Majka stara s Drinom razgovara”: Ovu pjesmu moraš da otpjevaš sa suzom u oku (VIDEO)

Muzika i tekst velikog hita Damira Šabića Fazle “Majka stara s Drinom razgovara” nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Pjevač i u svojoj interpretaciji krije ogromnu tugu i opisuje majku koja žali za sinom u tuđini koji dugo nije posjetio staru majku i rodnu grudu.
-Dok sam snimao ovu pjesmu i ja sam plakao, kao što je i stara majka na obali Drine dok su joj se suze slijevale niz lice. Vjerujte nije bilo nimalo lako otpjevati ovu pjesmu, a ni sada kada mi je publika traži. I zbog teksta i same muzike, situacije u kojoj se mnogi nalaze pjesma je postala veliki hit, priča nam Fazla.

Čuli smo i utiske velikog broja Fazlinih kolega koji kažu da će teško koja pjesma nadmašiti ovaj hit: Pjesmu o majci moraš da otpjevaš sa suzom u oku, tvrde svi.

“Majka stara s Drinom razgovara” je pjesma koja traje i ostaće u srcima onih koji su doživjeli slične sudbine. Počinje stihovima:

Pričala je majka hladnoj Drini 

kako ima sina u tuđini

koji dugo dolazio nije

staroj majci tugu da razbije…
Fazla nastavlja nizati hit za hitom, a dokaz je i posljednja duetska pjesma sa kolegicom Moni “Voljeni se ne rastaju”. Svaka njegova pjesma ima jasnu poruku bilo da se radi o baladi ili bržoj numeri i zato važi za jednog od najtraženijih pjevača u Evropi. Za sve one koji se pitati kako angažovati ovog pjevača odgovor je, pozovite 0043 6606454984.

(Estradnjaci)

 

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI