Haris Sefer odmara u rodnom Mostaru: Opuštanje nakon uspješnog estradnog rada

Haris Sefer se ponovo nalazi u svom rodnom kraju. Sa svojom familijom boravi u Mostaru kako bi se, nakon uspješnih i produktivnih godinu dana rada, malo opustio i posjetio rodbinu u Hercegovini.

-‘Drago mi je da ću iskoristiti ovako jedan mjesec dana odmora da posjetim brojne članove familije i da vidim svoj zavičaj. Ipak, imam par obaveza, jer sada mi je najbolja prilika da se družim s kolegama i pravim planove za novu “radnu” godinu uz Hayat produkciju.’

Haris ne planira nastupati ovog ljeta, jer je iza njega mnogo toga na čemu može biti zadovoljan.

-“Nedavno sam učestvovao na festivalu sevdalinke u Tuzli, gdje je pjesma osvojila nagradu za najbolji tekst. To potvrđuje da je pjesma dobra i da ima sve kvalitete jedne sevdalinke, jer je i u tom duhu napisana. Ova pjesma je usklađena sa stilom prethodnih pjesama ‘Moj dilbere’ i ‘Pjesma Neretvi’, koje sam izdao. Imao sam zapažene nastupe tokom godine, a pored toga sam održao jedan humanitarni koncert u dijaspori. Veoma sam sretan i zadovoljan, jer sve ide polako i svojim tokom.

Nakon pjesme ‘Bila mi je sve na svijetu’, publika bi željela znati šta dalje slijedi.

-‘Meni je ta pjesma jako lijepo ispala. Imao sam je priliku izvoditi uživo više puta tokom svojih nastupa, jer je dobra za ples i ima ipak neku pozitivu u svom tekstu. Par novih pjesama se sprema u studiju u Mostaru, a tu su i dogovori s raznim autorima. Uskoro ću se odlučiti na sljedeći potez. Nastojim da svaki put ponudim nešto novo, nešto što nisam do sada napravio. Sve će se odvijati uglavnom nakon ljeta.’ Do tada, uživamo u novoj pjesmi sa festivala sevdalinke, ‘Oj djevojko, Mostarko’!

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI