happy new year 2018

Haris Kulović o duetu s najpopularnijom mladom pjevačicom: ALEKSANDRA PRIJOVIĆ JE ŽENA ZA MENE!

Kakanjac Hrais Kulović ponosan je na svoju prvu pjesmu „Ona je moja“, koju su radili Saša Nikolić, muzika, Steva Simeunović tekst i aranžman Mića Nikolić. Pjesma je urađena u njegovom već prepoznatljivom stilu i oduševila je publiku. Haris nam govori o iskustvima u „Zvezdama Granda“ i da li bi sve ponovo prijavio. Otkriva nam da je moguć duet sa sve popularnijom Aleksandrom Prijović, ali priča i straletama koje sve češće pjevaju.

Ništa negativno

– Što se tiče moje prve pjesme, zaista sam prezadovoljan reakcijama i komentarima publike, i napravila je baš ono što sam i očekivao, i zaista mi je drago zbog toga da je publika pozitivno ocijenila moj rad i trud.

Šta kažu prvi komentari, kritike kolega i prijatelja?

– Prvi komentari i kritike su bile zaista samo riječi hvale, komplimenti, i do sada nisam dobio ni jedan negativan komentar niti kritiku na pjesmu. To za mene znači jako puno i sretan sam da sam dobro krenuo.

Da li je neko od članova žirija serijala „Zvezde Granda“ čuo pjesmu i jesi li imao priliku da čuješ neke njihove komentare?

– Pa, vjerovatno jeste, ali moram reći ja nisam dobio direktan komentar ni od koga. Siguran sam da oni prate šta mi radimo.

Da li je pjesma rađena i prilagođen tvom stilu koji namjeravaš da pratiš i gradiš?

– Ova pjesma, kao i sve koje će se raditi, pravljena je prema meni. Pisana je tačno onako prema stilu muzike kojeg ja pjevam i volim.

Kome su posvećeni stihovi pjesme „Ona je moja“ i da li se odnose na nekoga ko je tebi blizak?

– Da budem iskren, pjesma nije posvećena nikome konkretno, nema adresu. Trudio sam se da napravim kvalitetnu pjesmu, i uspio sam u tome. Ko god se prepozna ili neku svoju ljubavnu priču u tim stihovima neka to bude njegova pjesma. Meni je cilj da se pjesma sluša, da dođe do publike.

Hoćemo li te opet gledati u nekom od pjevačkih takmičenja?

– Nemam želju da se prijavljujem na neko takmičenje, jer sam tu školu prošao i vrlo dobro znam kako to izgleda. Odlučio sam da se posvetim svojoj samostalnoj karijeri, radu, nastupima i da se na taj način nastavim snalaziti na estradi.

Koje savjete  žirija si iskoristio i primjenio ih?

 Iskoristio sam sve savjete koje sam dobijao od članova u emisiji, i izvan nje, i hvala im svima na nekim dobronamjernim savjetima. To je bilo jako bitno za mene, tako da sam sve ono što sam mogao primijenio i poslušao ih.

Kakvi su planovi u narednom periodu?

– U narednom periodu je u planu izbacivanje druge pjesme.A na proljeće razmišljam da snimim bar još jednu, tako da se polako zagrijavaju stvari.

Jesi li zadovoljan poslom i karijerom, i onim što si do danas uradio?

– Hvala Bogu radim i zadovoljan sam kvantitetom mog posla, ne žalim se. Klubovi budu puni, publika pjeva sa mnom i to je i cilj nastupa.

Imaš li planove za duete i s kim bi želio saradnju?

Ima vremena

– Svakako da imam. Što se tiče naših pjevača iz BiH izabrao bih Šerifa Konjevića, Enesa Begovića, Halida Bešlića. Od pjevača iz susjednih zemalja Aleksandru Prijović i nije isključeno da čak i bude neki duet, ali o tome još neću da pričam. Ima vremena. Ona je žena za mene, naravno u poslovnom smislu.

Danas je sve više slučajeva da pjevaju starlete. Ugrožavaju li one vas profesionalce?

– Što se tiče starleta, ni sam ne znam šta da vam kažem. Danas je takvo vrijeme kad se muzika pored slušanja i gleda, ali drago mi je što još uvijek ljudi cijene kvalitet, i biraju i jedno i drugo. Znaju da naprave razliku kad idu da slušaju, a kad da gledaju muziku. Uglavnom, svako neka se bori pod ovim estradnim nebom, a kako ko i na koji način, to svako za sebe bira.

Hvala „Grandu“ na marketingu

Kad danas pogledaš sa vremenske distance šta su ti donijele „Zvezde Granda“?

– Donijele su mi zaista veliku popularnost i marketing i svakako im hvala od srca na tome. Ja to nikada neću zaboraviti. Pravi je trenutak da idem dalje.

(Express)

KOMENTARI