Haris Džinović oduševio Jahorinu i Sarajevo

Jedan od najpopularnijih pjevača na ovim prostorima proteklih dana boravio je na mjestu na kojem je započeo solo karijeru.

Na snijegom prekrivenoj Jahorini na temperaturi i više od pet stepeni ispod nule, legendarni pjevač Haris Džinović snimao je dva dana spot za novu pjesmu Još sam neko tvoj.

Prelijepi kadrovi snimani kroz sniježne smetove urađeni pod rediteljskom palicom Anisa Mujanovića, podsjetili su umjetnika na najljepši period života na planinskoj ljepotici gdje je i pravio muzičke korake.

– Iako je bilo veoma hladno, nije mi bilo teško da snimam jer Jahorinu obožavam i na njoj sam proveo veliki dio svog života pjevajući, ali i skijajući što i sada radim svake godine – kaže Džinović i priznaje da ga za ovu planinu vežu najljepša sjećanja.

– Na Jahorini sam počeo solo karijeru, preživio sretne trenutke i istinski sam zadovoljan što smo ovdje uradili divan spot – prezadovoljan je pjevač.

Inače, muzičar je dan nakon snimanja spota sarajevskim medijima i publici predstavio svoj album, a prisutni su komentarisali kako se u Sarajevu ne pamti toliko posjećena promocija. Naime, na mjestu na kojem se ona održala našlo se nekoliko stotina ljudi, a rođeni Sarajlija svoju radost podijelio je i s brojnim kolegama, među kojima Hanka Paldum i Halid Bešlić, koji su kolegi čestitili na sjajnim hitovima.

(Glossy.espreso)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI