Haris Džinović : Moj otac je želio da budem inžinjer

Haris Džinović ima razlog da bude sretan i zadovoljan na kraju ove godine.

On je nedavno objavio novi album, i to poslije osam godina diskografske pauze. Nove pjesme prvi put će otpjevati pred Beograđanima na koncertu u Sava centru 27. decembra. U intervjuu za Kurir, jedan od najpopularnijih domaćih pjevača priča o novom projektu, seća se detinjstva, ali i otkriva kakav odnos ima s djecom i da li mu imponuje što pored sebe ima 30 godina mlađu suprugu Melinu, uspješnu dizajnerku.

Daleko ste dogurali u svojoj karijeri. Koji je recept za tako veliki uspjeh?

– Kad sam krenuo u muzičke vode, nisam mogao ni da pretpostavim da ću dogurati dovde. Mislio sam da ne znam da pjevam, zato sam svirao. Kad se čovjek opredijeli za ovakav poziv, velika je vjerovatnoća da neće uspjeti. Moj otac je htio da mu sin bude inžinjer, kakav crni pjevač. Nije htio ni da čuje, ali eto, uspio sam da se izborim.

Kad već pominjete taj period, po čemu pamtite detinjstvo?

– Davno je bilo da bih se sjećao svega što mi se dešavalo u detinjstvu, u tom bezbrižnom periodu, ali pamtim ga po lijepim stvarima.

Nedavno ste objavili novi album. Zašto ste čekali osam godina?

– Nemam pojma što se čekalo toliko godina. Vjerovatno sam bio lijenj. Uspjeh ovog albuma će publika odrediti.

Zdravko Čolić, Zorica Brunclik i Ana Bekuta su takođe objavili nove pjesme. Ima li ljubomore kad je ovako jaka konkurencija?

– Potrefilo se tako da svi snimimo u isto vrijeme. Iskreno, nikad se nisam bavio time, meni album ne treba datumski. Kod mene nema ljubomore.

Još malo je ostalo do kraja ove godine. Da li ima nešto što niste uspjeli da uradite a planirali ste?

– Ima svašta, ali neću da kažem. U istom ritmu nastavljam i sljedeće godine.

Jedan ste od malobrojnih domaćih pjevača koji ima priliku da se druži sa svijetskim džet-setom. Po čemu se oni razlikuju od naših poznatih ličnosti?

– Ni po čemu. Sve je to isto. Ja nemam namjeru da mijenjam život. Živim tako kako živim i meni je lijepo.

Vas godinama prati priča da ste težak čovjek.

– Ja sam strašan! Nisam uobražen, ali mogu biti prepotentan jer ne dam ljudima da mi se približe kad oni hoće.

Na koji način vaspitavate djecu, Đinu i Kana?

– Kod nas u kući su, kao i u većini porodica, podijeljene uloge i tako dobro funkcionišemo. U one stvari koje supruga vodi se ne miješam jer ona to dobro radi. S druge strane, ja sam taj koji ima jednu drugu vrstu edukacije, a to je da postanem prijatelj s djecom jer tada će mi se otvoriti i sve ću znati o njima. Ako smo na relaciji roditelj-dijete, to se neće dogoditi i djeca postaju zatvorena. To je neka formula koje se pridržavam i idem u tom pravcu, pa ćemo vidjeti da li je dobro.

Vjerovatno vam imponuje što pored sebe imate mladu ženu. Ima li ljubomore?

– To je kao da pitate gladnog čovjeka da li mu je bitno da se najede danas. Naravno da mi imponuje što imam takvu ženu pored sebe. A što bih bio ljubomoran, ona je ta koja čuva sebe.

(Avaz)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI