Halid Bešlić otkriva zašto ne pjeva na romskim svadbama

Halid Bešlić je 14. februara peti put napunio zagrebačku Arenu. Najvećom dvoranom u Hrvatskoj iz hiljade grla orili su se hitovi “Lavanda”, “Čardak”, “Malo je, malo dana”, “Miljacka”, “Zlatne strune”, “I zanesen tom ljepotom”…

Publika je u Arenu stigla iz svih krajeva Hrvatske, ali i Slovenije i BiH.

Nakon koncertnog spektakla u prijestonici Hrvatske, u narednom periodu Halid će prorijediti nastupe, jer ga s njegovim dugogodišnjim saradnicima Samirom Kadirićem i Nedimom Srnjom očekuje rad na pjesmama za novi album. Naša muzička legenda prikupila je dosta zanimljivih kompozicija, tako bi se na njegovom narednom CD-u trebalo naći nekoliko pjesama Mirka Šenkovskog Geronima.

– Moram malo da odmorim od muzike i nastupa. Evo upravo sam bio i šetao malo na Bjelašnici. Poznato je da volim prirodu i planine. Ipak, mora da se i radi. Svi očekuju da nove pjesme budu hitovi. Navikao sam svoju publiku na to i nemam pravo na greške. Kada su nastupi u pitanju za neki naredni period, moram izdvojiti koncerte 17. marta u Mainzu i Hannoveru, koje radi moj dugogodišnji prijatelj i kolega Brane Ivić u kojeg imam veliko povjerenje – kaže Bešlić za Faktor.

Halid je pjevao na svadbama i rođendanima mnogih poznatih sportista iz BiH, Hrvatske, Slovenije, Srbije… Ipak, na prste jedne ruke mogu se prebrojati romske svadbe na kojima je pjevao Bešlić.

– Nemam ništa protiv romskih svadbi, ali jednostavno moje pjesme nisu za taj vid fešti. Pjevao sam samo na nekoliko romskih svadbi, a svi znamo da one traju po nekoliko dana i da je to na neki način robija. Honorari su veliki, ali to nije za mene presudno. Istina je da se često i preuveličavaju novci koji se zarade na ovim svadbama – kaže Halid.

(Faktor)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI