Fazla otkriva za estradnjake: Dok sam pjevao rahmetli Sinan mi je na čelo stavio novac i rekao da ću biti njegov nasljednik, tada sam zaplakao!

Od malih nogu je znao da će muzika biti njegov životni put. Poznati pjevač Damir Šabić Fazla je sada ostvaren muzičar koji iza sebe ima snimljene pjesme koje je publika odlično prihvatila, nastupe sa velikim brojem kolega i samostalno, a u razgovoru koji smo vodili otkriva mnogo toga za Estradnjake što možda i niste znali o njemu.
-Kao dijete u 6. godini života, zahvaljujući mom ocu sam dobio prvu harmoniku. Počeo sam učiti svirati i već sa 7 godina sam sa ocem svirao po restoranima. To su neizbrisive slike iz mog života, započeo je priču Fazla.
Mnogi pjevači sanjaju o snimanju prve pjesme i kako će sve to prihvatiti publika. Fazli se ta velika želja ostvarila 2012.godine.
-Bila je to pjesma “Da li si me voljela” koju sam snimio u Beču, a za one koji nisu znali ja sam pisao tekst i muziku za tu pjesmu.
S obzirom da Fazla važi za pjevača koji je izuzetno tražen u Evropi, njegovi nastupi su vrlo posjećeni jer ovaj pjevač svoje srce ostavlja na bini kada pjeva. Majstor je za pravi štimung i vrlo tražen na svim privatnim veseljima, posebno svadbama.
-Moji nastupi su inače po Evropi, Austrija, Njemačka, Švica, Francuska itd. Od svega najviše volim da je publika zadovoljna jer pjevamo radi njih. Volim vidjeti ljude raspoložene dok pjevaju zajedno sa mnom i meni je tada puno srce.
Njegova pjesma “Rođen pored Drine” sluša se i voli u cijelom svijetu, a pjevač je smatra i svojom ličnom kartom.
Fazlu smo pitali šta bi u životu radio da nije pjevač, a on je dao vrlo interesantan odgovor:
-Da nisam pjevač bio bi ginekolog.
Ovog pjevača često možete vidjeti na nastupima, ali i u društvu Kemala Malovčića.
-Često sam sa Kemalom Malovčićem po nastupima, a Kemo ko Kemo, uvijek nekih provala ima tako da sa njim nikada nije dosadno, ali to je čovjek kojeg izuzetno cijenim.

 

FAZLA SA KEMALOM: USKORO DUET
Sa suzama u očima i knedlom u grlu Fazla je pričao o njegovom poznanstvu i sjećanju na legende narodne muzike Šabana Šaulića i Sinana Sakića koji više nisu sa nama a čije pjesme i ovaj pjevač voli pjevati na svojim nastupima.
-Kada su u pitanju zajednički nastupi i nešto što ja ne mogu zaboraviti su upravo sa Šabanom i Sinanom.  Posebno jer smo znali često i da “zaglavimo” uz pjesmu, piće i dobro druženje. Poseban trenutak bi izdvojio moje gostovanje kada mi je tako velika zvijezda prišao, stavio 500 eura na čelo, poljubio me i rekao da ću biti njegov nasljednik.  Vratio sam mu pare, zagrlio ga, zaplakao i zahvalio mu se. Bio je to rahmetli Sinan Sakić. To se također ne zaboravlja, i uvijek zaplačem kada se toga sjetim.
FAZLA SA ŠABANOM: OSTAJU SJEĆANJA NA ZAJEDNIČKA DRUŽENJA

“Južnjaci” kako se u žargonu kaže, je nešto što najviše voli pjevati, pa i njegove pjesme u sebi imaju taj južnjački melos. Samo što je objavio duetsku pjesmu sa kolegicom Moni “Voljeni se ne rastaju” Fazla će nas iznenaditi uskoro sa novim. Za mnoge će biti i iznenađenja, a pjevač nam je otkrio i kakva.

-Uskoro izlaze moje dvije pjesme “Prevareni ljudi” i duet sa Kemalom Malovčićem, ali temu dueta ne bih vam još odao. Kao što ste i rekli neka bude iznenađenja.

Fazla će kao što smo i pisali ranije novu duetsku pjesmu sa Moni i ekranizovati a za snimanje će biti zadužen Suat Cuki.

Za kraj intervjua pjevač je otkrio da ima u planu održati koncert u svom rodnom gradu Zvorniku što će sigurno obradovati mnoge njegove zemljake i sve koji vole ovog pjevača i njegove pjesme.

 

(Estradnjaci)
Podijeli sa prijateljima
'); (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/bs_BA/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); } }); $.post('http://estradnjaci.ba/wp-admin/admin-ajax.php', { action: 'fbc_ping', post_id: '74631', nonce: '5a444a6bb9' }); })(jQuery);

KOMENTARI