Evo zašto ne može da se utvrdi tačno vrijeme Jelenine smrti!

Tijelo Jelene Krsmanović Marjanović (33), koje je 3. aprila 2016. godine nađeno u kanalu na nasipu Crvenka u Borči, u vodi je bilo oko 15 sati, što je bilo sasvim dovoljno da voda izbriše tragove zločina, nezvanično saznaje „Alo!”.

Prema riječima našeg izvora, u nalazu vještaka, koji je dostavljen Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, stoji da je Jelenino tijelo bilo u vodi, i to najduže 15 sati.

– Upravo je to što je Jelenino tijelo tako dugo bilo u kanalu doprinijelo tome da bude praktično nemoguće utvrditi tačno vrijeme smrti. Smrt se utvrđuje na osnovu pokazatelja na tijelu i organima. Zbog toga što je leš bio dugo u vodi, na osnovu temperature jetre se nije moglo precizno utvrditi kada je smrt nastupila. Zbog toga se vrijeme smrti u ovom slučaju određivalo dužinom boravka tijela u vodi, a na osnovu takozvane kože pralje. Tijelo počne da trpi promjene, te nabubre natkožice na šakama, pa može da se svlači – objašnjava naš sagovornik.

On naglašava zbog čega je to što je tijelo dugo bilo u vodi otežalo istragu.

– Nakon svih ovih mjeseci istrage došlo se do toga da je ubica najvjerovatnije znao kako da prikrije tragove zločina i baš zbog toga je odlučio da mrtvu Jelenu baci u kanal sa vodom. Jelenin leš je cijeli bio potopljen u prljavom kanalu, punom žabokrečine. To je i razlog zbog kojeg policijski psi nisu mogli da nanjuše tijelo. Molekuli mirisa se na površini vode zadržavaju oko sat vremena. Strujanjem vazduha molekuli se raspršuju i nestaju, a u vodi nestaju i drugi tragovi – kaže izvor.

Sagovonik „Alo!” istče da je očigledno da je ubica smišljeno odabrao mjesto gdje će baciti tijelo i tim potezom je zbunio istražitelje i naveo ih na trag da je ona ubijena upravo na mjestu na kojem je i nađena.

– Tim potezom ubica je onemogućio da se utvrdi tačno vrijeme smrti, ali i mjesto gdje je Jelena ubijena i time je dao prostora za razne spekulacije i manipulacije. Ubica je vrlo inteligentan čovjek, koji je sve smišljao unaprijed i trudio se da bude korak ispred istražitelja – kaže sagovornik.

I na fotografiji Jeleninog prsta zabilježenoj nakon pronalaženja tijela vidi se da je ona duži vremenski period bila u vodi.

– Očigledno je da joj je koža smežurana. Takođe, očigledno je i da je Jelenin lak na noktima iskrzan. To može da ukazuje i na to da su njeni prsti poslije zločina potapani u neko abrazivno sredstvo, poput varikine, kako bi se tako uklonili biološki tragovi ubice. Na osnovu iskaza svjedoka, ali i samog Zorana Marjanovića, tog kobnog dana Jelena je imala uredno nalakirane nokte, kao i uvijek, jer je on insistirao da na ulici izgleda kao dama – pojašnjava naš sagovornik.

Inače, u naredbi za sprovođenje istrage protiv Zorana Marjanovića (39), supruga ubijene Jelene, koji je osumnjičen za taj zločin, navodi se da je Jelena ubijena 2. aprila 2016. između 16.49 i 17.30.

Nenad Šipka, direktor Centra za forenzička istraživanja, iznio je u javnost teoriju da Jelena Krsmanović Marjanović nije ubijena 2. aprila u kanalu na nasipu, već da je usmrćena dan ranije na nepoznatoj lokaciji, a da je njeno tijelo donijeto na nasip i tu bačeno.

– Nepostojanje tragova krvi na obali kanala i na obližnjem žbunju, na Jeleninoj majici i nepostojanje blata na Jeleninoj patici, čarapama i trenerci isključuju mogućnost da se zadavanje udaraca desilo na toj lokaciji – tvrdi Šipka.

(Alo)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI