ENES BEGOVIĆ: Toma Zdravković kao da je bio pravi Bosanac

Pjevač Enes Begović jedan je od učesnika koncerta posvećenog Tomi Zdravkoviću, koji će se održati 28. septembra u beogradskoj “Kombank areni”. Uz njega, na ovom, kako se to voli reći, “spektaklu u najavi”, pjevat će i Halid Bešlić.

Najveći hitovi

– Tačno je da su me organizatori zvali i sa zadovoljstvom sam prihvatio poziv. Zaista mi je čast nastupiti na koncertu koji je posvećen istinskoj muzičkoj legendi, ali i divnoj osobi – kaže Begović.

Uz ono što svi ističu i što se manje-više zna, a to su Tomini neprolazni hitovi te život istinskog boema, Enes, koji ga je poznavao, ističe još nešto:

– Toma je jako volio Bosnu, ljude u Bosni, a nekako je i sam ovo naše podneblje doživljavao kao svoje. On je dugo vremena, zapravo, i živio u Sarajevu. Kada bih s njim razgovarao, činilo mi se da je rođen u centru Sarajeva, naprimjer, kao da je pravi Bosanac. On je živio punim plućima i sve je za njega bilo malo. Nije se lako zadovoljavao običnim stvarima. A njegove pjesme… pa i sada su to najveći hitovi, zar ne?

Kompletan autor 

A Begović bi u “Kombank areni” trebao pjevati dvije Tomine pjesme – “Dotak’o sam dno života” i “Danka”.

– Vjerujem da ću dobro otpjevati i da će se ljudima to svidjeti. To su možda i dva najveća Tomina hita, ako se uopće može izdvojiti neka od pjesama koje je on, kao kompletan autor, na svoj specifičan način donio – istaknuo je Begović.

toma

Turneja u regionu 

Enes Begović najavljuje za ovu jesen turneju po regionu, koju organizira uspješni producent Tomislav Kašljević, a na kojoj će, uz ostale učesnike, izvoditi sevdalinke.

Turneja počinje u Novom Sadu, a potom slijedi Beograd. Pjevat će se i u Zagrebu, Puli, Rijeci, Zadru, Dubrovniku.

Novi album 

– Nisam snimio ništa četiri godine i mislim da je došlo vrijeme da počastim fanove nečim novim. Doduše, stalno me zovu sa svih strana i traže da nastupim, a čujem da se moje stare pjesme itekako slušaju. Ipak, vrijeme je za nešto novo pa ovih dana biram pjesme. Nemam neki rok do kada bih trebao završiti snimanje, ali je već postalo ozbiljno – kaže Begović.

(Bum)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI