Endži Kočan uz pjesme “Rijeka” i “Pitaš se” siguran u svoj pobjednički tim: U planu je i duet, kada bih birao to bi bila Amra Halebić (VIDEO)

Svoj prvi dodir sa muzikom poznati pjevač  Endži Kočan imao je već sa svojih 5 godina. Kao dječak svirao je i zavolio harmoniku, pjesmu i još tada svoj put usmjerio ka estradnoj sceni. Karijeru je počeo vrlo mlad, sa 14 godina ulazi u kafanu, počinje pjevati i već sada iza sebe ima zavidan estradni staž.

-Kažu da ovaj pjevački zanat trebate prvo “ispeći” u kafani, a za sebe mogu reći da je bilo upravo tako. Bile su to godine koje su mi pružile iskustvo. 2006. godine sam upoznao kolegu Amira Ćatića sa kojim nastavljam raditi. Upravo je on glavni krivac i za snimanje prvih pjesama, a i za one kasnije. Tada smo se dogovorili i snimili 8 pjesama sa Amirovim tekstovima, a također i aranžmanom. Slijedi pjesma “Bomba” za koju smo uradili i spot u izdanju DM SAT produkcije.

Dugo vremena Endži sarađuje sa studijom Megaton iz Zavidovića koji je u vlasništvu Miralema Slipića Slija koji je zahvaljujući profesionalizmu davno prevazišao granice naše zemlje jer s njim sve više sarađuju pjevači iz inozemstva.
-Sve najljepše mogu reći za mog prijatelja Slija, za vrhunski odrađen posao. Slijede pjesme “Godine moje” i “Ugasi svjetlo” koje su također ekranizovane, a za realizaciju se pobrinula televizija KCN.

Došlo je vrijeme hiperprodukcije, nikad estrada nije bila brojnija, ali za ovog pjevača nema zime. On sigurnim koracima ide dalje, a što je najvažnije svojim kvalitetnim radom dokazuje da mu je mjesto u vrhu estradne scene.

VRIJEDNA EKIPA U STUDIJU MEGATON

-Smatram da publici trebamo ponuditi uvijek nešto novo i kvalitetnije. Mislim da sam novim pjesmama “Rijeka” i “Pitaš se” napravio veliki pomak. Uvijek slušam mišljenje naroda , šta će oni reći o onome što radim i snimam. Reklamna kampanja za ove pjesme već je uveliko krenula. Ekipu nisam htio mijenjati, jer pobjednički tim se ne mijenja tako da su i za nove pjesme odgovorni Amir Ćatić i Miralem Slipić Sli.

Endži nam je otkrio da također voli da i on bude u ulozi gosta u nekom restoranu gdje je dobra živa svirka, a na naše pitanje koju pjesmu voli čuti u tim situacijama bez razmišljanja kaže:

-U kafani volim poručiti pjesmu “Romanija” Halida Bešlića i “Ali pamtim još” naše Hanke Paldum, te su mi najdraže.

S obzirom da smo konstatovali da mu fali još samo jedan duet, složio se sa nama:

-Od svih kolegica sa estrade, ako bih ja birao, to bi bila Amra Halebić, sa njom bih volio snimiti duet.

Bio bi to zaista odličan spoj, pa ko zna, možda baš na estradnjacima uskoro bude i zvanična promocija njihovog dueta.

(Estradnjaci.ba)

 

 

 

 

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI