Endži Kočan: Nije autobiografska ali zbog pjesme “Rijeka” će mnogi zaplakati (VIDEO)

Poznati pjevač Endži Kočan koji živi i radi u Luxemburgu je svojim dugogodišnjim radom na estradi dokazao kakav pjevački kvalitet posjeduje, zato je veoma tražen i angažovan širom svijeta.

Ovaj pjevač izrazito cijeni profesionalnost i trudi se da kroz svoj estradni rad ostane dosljedan tim principima. Karijeru gradi polahko ali sigurno, i kako nam je rekao dobro osmišljenom reklamnom kampanjom želi svoj rad također staviti na veći nivo gdje i pripada.

ENDŽI I AMIR VAM GARANTUJU NAJBOLJI PROVOD

Pjesmu “Rijeka”  koju vam Endži predstavlja snimio je u studiju “Megaton” Miralema Slipića, tekst i aranžman je uradio njegov prijatelj, saradnik i klavijaturista Amir Ćatić koji sa njim nastupa i njihova uspješna saradnja traje već deset godina.
Ljubavni stihovi pretvoreni u pjesmu jednostavnog naziva “Rijeka” dirnut će vas u srce jer upravo je rijeka koja je na kraju presušila  odnijela jednu ljubav daleko od druge.

Endži je toliko emotivno otpjevao ovu pjesmu da se dok ga slušate čini da je svaku riječ u pjesmi on proživio,međutim  rekao nam je da se njemu ova pjesma jednostavno svidjela i odlučio je snimiti.

-Nije autobiografska, ali sam je otpjevao iz duše kao i sve moje druge pjesme. Svidjela mi se “na prvu” tako da nisam puno razmišljao i nadam se da se dopada mojoj publici. Trudim se da svakoj mojoj pjesmi dodam nešto svoje što će ostaviti neizbrisiv trag. 

On je nedavno pjesmu “Rijeka” predstavio u produkciji Sezam uz bend kojeg je također na snimanju “ponijela” ova pjesma, a pogotovo gitaristu koji nije ostao ravnodušan na refren pjesme “Rijeka”:

“Ja i dalje s našim društvom sjedim

uz gitaru bol i tugu liječim

ponekad i popijem neku,nazdravim za tvoju sreću

zašto ode što me ostavi”.

Estradnjaci vam predstavljaju pjesmu Endžija Kočana zbog koje će mnogi i zaplakati.

(Estradnjaci)

 

 

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI