ELVIRA RAHIĆ: Moj brak se ne raspada!

Za Elviru Rahić kažu da je jedinstvena na bh. estradi. Dama sa stilom kako po pitanju pjesme isto tako i po pitanju ponašanja, stila odjevanja… A, sve to nije lako spojiti u jedno i ostati samo svoja i prepoznatljiva. Nakon godinu dana ponovno razgovaramo sa ovom pjevačicom, a ovaj put to je u njemačkom gradu Dortmundu.

Šta se sve izdešavalo u Vašem životu u proteklih godinu dana?

-Pa mogli bi nas dvoje sada cijeli dan da sjedimo i pričamo šta se sve izdešavalo ili trenutno dešava u mom životu. Ali, ono što je sada aktuelno je to da se pripremam za festival Ilidža, na kojem ću ovaj put nastupiti u takmičarskom dijelu večeri, i to sa pjesmom za koju sam ja pisala tekst.
To nije prvi put da se bavite pisanjem tekstova za pjesme, otkud Vam inspiracija za tako nešto i zbog čega radite to?

-Za taj neki sami početak mog interesovanja da počnem da pišem tekstove ponajviše je kriv tekstopisac Fahrudin Pecikoza. On je kada bi pisao pjesme za mene, u početku napiše prvu strofu i refren, pa onda napravi pauzu i kaže da ide samo da popije kafu. A, ta kafa bi trajala i po deset dana, od njega ni traga ni glasa. A, ja sam žurila da završim pjesmu, pa bi onda sjela i sama napišem ostatak pjesme. Eto tako je sve počelo. Pecikoza je neprikosnoveni muzički hitmejker i najviše me on inspirisao i „natjerao“ da se počnem baviti i tim poslom“.

Da li si nekad u karijeri snimila pjesmu Marine Tucaković?

-Nisam i žao mi je na neki način, jer eto nije nikad došlo do te neke naše saradnje. Naime, u jednom trenutku kada mi je ponuđena jedna njena pjesma ja nisam za nju imala interesa, jednostavno se nisam u njoj pronašla. A, opet sa druge strane nisam nikad patila od nekih velikih imena da mi stvaraju i pišu pjesme, a sa druge strane sarađivala sam sa vrhunskim imenima poput Dine Merlina, Fahrudina Pecikoze… Marina je to što jeste, i jedna od najboljih, ali opet kažem, ja moram da sebe pronađem u tom tekstu, može da bude i neko upotpunosti anoniman, a da mi pjesma „legne“. Recimo, Marina je napisala pjesmu za mene i Harija Mata Harija, ali nije nam se sviđala, pa je to odradio Pecikoza.

Sa kim bi voljela sarađivati, a još nisi sarađivala?

-Nesumnjivo to je dvojac fantastičnih momaka, muzičara, stvaralaca, Jala Brat i Buba Corelli..

Na teferič u Dortmund došli ste porodično, sa suprugom i sinom. Da li su to neki rijetki trenuci kada ste svi zajedno na Vašem nastupu?

-Da, zaista jesu. Sina sam u stvari malo češće vodila sa sobom, pa su neki gledali malo ovako, malo onako, ali meni je jako lijepo kada je on pored mene, svaki proveden trenutak sa njim za mene je od neprocjenjive vrijednosti. Kada sam puno više radila mnogo sam ga više vodila sa sobom, a sada sebi mogu da dozvolim da radim koliko hoću, jer on ima sad školske obaveze, pa često i ne putuje sa mnom.

Da li je Vaš sin već svjestan Vaše popularnosti?

Ja nisam u kući neko sa televizije, ja sam njegova mama, a ponekad mu je čudno sve to što se dešava oko mene.

Da li možete da živite od muzike?

-Ne znam kako drugi, ali ja zaista mogu da živim od pjesme. Imam zaista lijepe, dobre i posjećene nastupe. Imam jako lijepa druženja u dijaspori ponajviše. Dok je žena koje me vole i masovno dolaze na moja nastupe, ja ne treba da se plašim za posjećenost na mojim koncertima.

Znate li ko je Kija?

-Pa to moram da znam, mada sve to nisam pratila. Jer danas kada bilo koji portal pogledate, odmah vas dočeka Kija. Poštujem sve to, ali ja nisam iz te priče i nikada ne bi dozvolila da svoj život javno prezentiram javnosti. Ja se iskreno divim kako Kiji, tako svima poput nje koji mogu sve to da urade, da sebi to dozvole. Ne podržavam prevare ni pred kamarama ni iza kamere?

Da li se Vama muškarci udvaraju na nastupima?

Ja sam od onih žena, za koje kažu, da je zauzeta u svakoj sferi njenog života. Možda ja upravo zbog toga i ne vidim taj neki muški pristup prema meni. A, sa druge strane ja im ne dajem povoda za tako nešto. Svi muškarci koji mi priđu na nastupima , prilaze mi prijateljski sa dozom poštovanja prema meni. Daleko od toga da ja nisam poželjna žena, ali sve je stvar kako se sam postaviš prema muškarcima.

Da li Vam je brak bio nekad u krizi?

-Ne zaista nije. Nije ovo sad neka prazna fraza, ali zaista je tako. Nikada nismo imali nekih sukoba koji se nisu mogli mirnim razgovorom riješiti. Sve smo postavili na mjesto onako kako treba, kako treba da se živi u zajedničkom životu, tako da zaista nikada nismo imali problema.

Kada dođe do tako nekih situacija, ko prvi popusti?

-U našem braku nema takmičenja, zbog toga i nema popuštanja i mnogo se lijepo razumijemo.

Kao i svakog i Vas godine polako sustižu, ipak mladalački izgled je još uvijek tu?

-Hvala lijepa, ali za sve to ipak treba truda, vremena i sporta. Bez sporta i malo „gladovanja“ nema ni rezultata. Lažu svi kada kažu,kao ne rade sport, ne drže dijetu, samo se malo više kreću. Pokušala sam i ja tako, ali nije išlo. Uz trud i rad tu su i rezultati, a i čovjek se osjeća zdravijim. Što se pak tiče tena i mladolikog lica, tu sam na moju majku, jer na nju sam dosta povukla. Sa kilažom i te kako vodim borbu.

Da li ste općenito zadovoljni životom?

-Jesam i te kako. U stvari imam sve što je jednoj ženi potrebno. Nisam neko ko od života očekuje mnogo, pa na kraju bude razočaran, što kao to nešto ili sve nije dobio. Ja sam uvijek htjela nešto manje, a onda mi uz Božiju pomoć dođe uvijek više.

Da li će biti godišnji odmor ove godine?

-Naravno da hoće, jer tih desetak dana sa porodicom ne bih dala nikome. I ove godine bit će to zajedničko ljetovanje negdje na moru, a sad da li će to biti Grčka, Turska ili neka druga zemlja nije bitno, bitno je da se posvetimo samo sebi.

Da li ste razmišljali o proširenju porodice?

-Jesam naravno, a prije svega što ja dolazim iz velike porodice. Ali, vidjet ćemo, ako mi priroda i biološki sat to dozvole, veoma rado.

Da li to znači da ne biste oprostili suprugovu prevaru?

-Nikada, ama baš nikada. Ništa me ne bi moglo natjerati da prevaru oprostim, jer ako je jednom učinjena, to će se opet kad tad ponoviti.

(Avaz)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI