Elvir Hatemić se prisjetio nastupa na kojem je dobio ogroman bakšiš: Pjesmu “Sine moj” Muharema Serbezovskom jednom gospodinu sam otpjevao oko 100 puta

Dok se njegova nova pjesma “Kazna” uveliko sluša mi smo odlučili porazgovarati sa Elvirom Hatemićem te mu postavili interesantna pitanja na koje smo dobili još interesantnije odgovore.
Nastup koji vam je po nečemu ostao u sjećanju?

Davne 2002.godine pamtiću nastup u diskoteci Las Palmerias koji je trebao početi od 23 sata. Inače mi muzičari smo uvijek dolazili ranije da bi se pripremili. Sjedimo mi tako i ulazi gospodin u crnom mantilu i kaže: Hajde vi da ne sjedite počnite malo za dušu, za mene i vadi novčanice, pet komada po 100 maraka, jer su tada bile njemačke marke. Dogovorim sa gazdom uz njegovo odobrenje da počnemo. Tako smo do 23 sata uzeli 2000 maraka, i dok je noć trajala gomilao se i bakšiš, pjevalo se, veselilo i tako su tekli  sati  sve do jutra . Nakon nastupa izbrojali smo bakšiš i ostali u čudu, 20.000 maraka za jednu noć. I danas ne znam ime tog čovjeka, samo znam da je veliki gospodin koji je tu noć slavio dobitjanje sina . Pjesmu “Sine moj” od Muharema Serbezovskog  tu noć ponovio sam možda oko 100 puta.
Vaše poređenje muzike nekada i sad?

Danas je muzika postala jeftina, a i pojedine kolege koji se “dižu u visine” i kuju u zvijezde, a nigdje veze. Kafana je najveća škola pjevača i ko nije to prošao i ne zna ništa. Sve u svemu, moje vrijeme nije još prošlo, i danas  sam počašćen od ljudi koji cijene dobrog pjevača. Za mene su Romi najveća gospoda i najbolji ljudi, kod njih sam često na slavljima i toga se držim . Svoj posao odradim čisto, pošteno i to je to.

(Estradnjaci)

 

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI