Edin Džigal objavio cover sa Sinanovim pjesmama: “Odrastao sam uz njegove pjesme, upoznavao prve ljubavi, volio srcem svim” (VIDEO)

Nakon covera za Fazlijinu pjesmu “Duga” koji je snimio Edin Džigal i velikog uspjeha veš u samom startu stigao je još jedan. Riječ je o coveru nazvanom Mix uživo koji je i ekranizovao. Nećete ostati ravnodušni jer su u pitanju hitovi Sinana Sakića, a evo šta o tome kaže pjevač.
.Ovaj cover sam morao snimiti, naprosto Sinan je živa legenda koja ne umire. Odrastao sam uz njegove pjesme, upoznavao prve ljubavi, volio srcem svim što kaže jedna Sinanova pjesma. “Drugovao, ludovao i ponekad se i kockao sa sudbinom”, a to su radile generacije i generacije Sinanovih fanova. Sinan je bio doktor za dušu i njegove pjesme su bile i biće taj lijek. I kao što on reče, citiram, ” PA BRATE MI SMO ULICA”,  eto meni je bilo zadvoljsto bilo biti dijete te njegove ulice. Na kraju hvala mu i rahmet mu duši, rekao je pjevač.

Edin je okupio i svoje dobre kolege, prijatelje, vrhunske muzičare na čelu sa Adisom Kahvićem Šobetom, a snimalo se u restoranu “Sedlo” u Butmiru gdje često zajedno pjevaju.
(Estradnjaci)

 

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI