Dugogodišnja karijera Mujčeta Durića obilježena velikim hitovima: Idemo dalje, nove pjesme čekaju i obećavaju puno!

U centru pažnje kod publike koja preferira folk muziku ovih dana je duet koji je uzburkao estradna dešavanja. Mujče Durić i Zlata Avdić zasjali su punim sjajem novom duetskom pjesmom „Bez tebe nikako“ koja iz dana u dan bilježi sve veći uspjeh. Sa Mujčetom smo vodili opušten razgovor, dotakli se njegovih estradnih početaka i diskografije tokom njegove muzičke karijere. Radi se o muzički obrazovanom pjevaču koji odlično poznaje posao kojim se bavi. Pjevač godinama živi u Švicarskoj gdje uspješno egzistira sa svojom porodicom.
-Moji počeci vezani su za sviranje klavijatura, ali se nisam dugo zadržao kao muzičar jer vrlo brzo nakon toga počinjem pjevati i polahko graditi estradnu karijeru. Početak moje karijere je vezan za moj prvi album koji sam radio sa Suadom Jusićem Sutkom u Linzu, a pjesme koje su izuzetno tražene i danas po kojima sam prepoznatljiv su „Doće vrijeme“ i „Ako ti nekad suza krene“ .

Mujče je pažljivo birao saradnike što pokazuje i saradnja sa autorom mnogih hitova Avdom Huseinovićem i Sanelom Džudžom, zatim sa Osmanom Suljkanovićem i Peđom studio „Obala“ iz Tuzle. Ipak preokret u njegovom estradnom poslu donijele su pjesme koje je radio u saradnji sa producentom Kenanom Fejzićem Ćinom.
-Pjesme „Suđena“ i duetska sa Asimom Bajrićem su napravile pravi bum na estradi i veliko iznenađenje. Donijele su mi veliki korak naprijed u ovom poslu i šansu za nove autore sa kojima nakon toga sarađujem. Snimam nove pjesme sa jednim od najtraženijih tekstopisaca Zoranom Zoćom Simeunovićem u renomiranom studiju u Novom Sadu „Ultra sound Temerin“. Zoća je za mene uradio dvije pjesme „Nasljednik“ i „I laž istina je“. Sada sam veoma ponosan na duet sa Zlatom, novu pjesmu koju promovišemo na vašem portalu o kojoj ste već pisali.

Kažu da je trnovit estradni put, kroz sve to je prošao i ovaj pjevač koji se ipak bori ali i uspijeva. Sa kolegama je u jako dobrim odnosima ali ipak je izdvojio nekoliko njih koje veoma cijeni.

-To su kolegica Zlata Avdić, Maid Halilović, Asim Bajrić, Zoća… Oni su na prvom mjestu.
Ono što je velika vrlina pjevača Mujčeta Durića je to što je svoj privatni život odvojio od poslovnog jer kaže tako je najbolje.

Već smo na našem portalu najavili još jednu novu pjesmu koja će premijeru doživjeti za Bajram “Lijepa snaha mashaAllah” , a do tada slušajte aktuelni duet „Bez tebe nikako“.

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI