Dok je Toma Zdravković bio bolestan tješio je druge

Nakon više od godinu dana priprema na scenariju i velikoj pažnji koja je posvećena prilikom izbora glumaca, prije nekoliko dana počelo je snimanje filma o najvećem boemu među pjevačima narodne muzike – Tomi Zdravkoviću.
Petar Benčina tumači lik doktora koji je liječio Tomu Zdravkovića i za Jutro TV Prve kaže da je tada bilo potpuno drugačije vrijeme i da je tada kafana bila ta koja je spajala ljude kao mjesto događanja, i da kafana kao takva više ne postoji.

View this post on Instagram

Baraba🙋‍♂️

A post shared by Petar Benčina (@petarbencina) on

Pripreme za snimanje su bile temeljne, pa se konsultovao i sa ljekarima koji su liječili Tomu do samog kraja njegovog života, koji su tada, dodaje on, bili mladi doktori.

’’Ono što je malo poznato jeste da je u svom kraju, koji je bio nesrećan i težak, Toma tješio druge ljude i bio je duhovit, topao.’’
Kao slatke muke, kaže Benčina, bile su kako odabrati segmente njegovog života jer je epohu dijelio sa velikim glumačkim i pjevačkim imenima. Snimanja traju dugo, do jutarnjih časova, pa nema spontanih okupljanja uz Tomine pjesme, ali glumac napominje da je energija na snimanju sjajna i da to glumcu svakako olakšava posao.

Film možemo da očekujemo početkom iduće godine.

Ulogu Tome Zdravkovića tumačiće glumac Milan Marić, dok će ulogu Silvane Armenulić igrati Tamara Dragičević.
Scenario za film potpisuju Nikola Pejaković i Dragan Bjelogrlić, a režiju Zoran Lisinac, dok su producenti Bjelogrlić i Željko Joksimović.

(Cdm.me)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI