happy new year 2018

DINO MERLIN O SVOM BRAKU: Krili smo se i nakon 5 godina tajno vjenčali!

Popularni muzičar Dino Merlin rijetko se u javnosti pojavljuje sa suprugom Amelom sa kojom ima dvoje djece, a sada je otkrio kroz kakvu su borbu prošli da bi bili zajedno.

Naime, Amelini roditelji su bili protiv ljubavi sa Dinom, jer je bio siromašan momak, a ona je studirala arhitekturu.

http://

“Borili smo se, krili, ali niko nas nije mogao rastaviti. Nakon pet godina smo se tajno vjenčali. Bilo je to romantično vjenčanje, iako sam svoju ženu doslovno oteo. Uz nas su bili samo moj kum i Amelina sestra koja je bila kuma. Govor matičarke bio mi je predug, stalno sam gledao na vrata da ne bi neko naišao i pokvario našu sreću. Nakon vjenčanja otišli smo na bračno putovanje u Dubrovnik, a kad smo se vratili, preselili smo se kod moje majke i odmah osjetili udar svakodnevice. Mene je čekala velika odgovornost za porodicu i težak rad, a Amelini roditelji bili su toliko ljuti da pola godine nisu htjeli ni da čuju za nju”, sjeća se Merlin tih vremena i dodaje:

“Ali eto, vrijeme liječi sve, pa me danas Amelini roditelji vole i više nego što zaslužujem”.

Merlin je jednom prilikom rekao:

“Ako je iko imao sreće u životu pri odabiru partnera i životnog saputnika, onda sam to imao ja. Kao djeca smo se zaljubili, stupili u vezu, imao sam 17, a moja Amela ni 17 godina”, govori Merlin o svojoj supruzi, koja je bila prva osoba kojoj je Dino pustio svoje demo snimke i pitao je šta misli o tome da se počne baviti muzikom.

Ameli je, kaže, posvetio život, u znak zahvalnosti za svu njenu ljubav i podršku.

(Kurir)

 

KOMENTARI