Darko Lazić odlazi na Kubu radi transplatacije bubrega

Čitavih godinu dana poslije saobraćajne nesreće, Darko Lazić odlagao je operaciju bubrega koji gotovo da ne radi, ali izgleda daje došao trenutak da se i taj problem riješi.
– Darku je nakon nesreće konstatovana djelimična funkcija jednog bubrega, dok je drugi bio u redu. U tom trenutku to nije bila tragična vijest i svi smo se nadali se da će uspjeti da se oporavi. Naravno da bi se povratila funkcija bilo kog organa, treba mnogo vremena i truda, ali Darko Lazić nije neko ko može da se uredno pridržava terapije i da redovno posjećuje ljekare. Čim osjeti da mu je bolje on radi šta poželi i više ne sluša nikoga. Baš sada kada je bio na operaciji smanjenja želuca, doktori su konstatovali da mu je bubreg znatno oštećen i da nema ni deset posto normalne funkcije pa su rekli da bi trebalo što prije da se operiše – kaže izvor za SVET i dodaje:

– Jedini problem je što ljekari nisu sigurni da bi Darkov organizam mogao da funcioniše normalno sa samo jednim bubregom i zato su mu predložili transplataciju. Iako u početku nije htio da se pomiri sa tom činjenicom, na kraju je odlučio da pronađe tim ljekara i stručnjaka koji bi mu uradili presađivanje.

Darko je odlučio da operaciju uradi u Italiji, međutim, ne lezi vraže, izdešavalo se svašta od njegove odluke.
Korona virus je zahvatio skoro čitav svijet, a Italija je jedna od najgore pogođenih zemalja. Tamo je trenutno situacija kataklizmična, te je iz tog razloga Lazić primoran da nađe alternativu, i upravo je izbor pao na Kubu!

Darko je krenuo sa svim pripremama, samo čeka da se situacija sa korona virusom smiri!

Svi njegovi bliski se nadaju da će se to desiti što prije, jer Lazić definitivno nema vremena za gubljenje. U pitanju je njegov život!

(Svet)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI