BERIN BUTUROVIĆ: Skandali su u totalnoj suprotnosti sa mnom!

Berin Buturović već je godinama na estradi, a on je prije nekoliko godina predstavljao našu zemlju na balu hora Bečkih dječaka. Ovaj događaj u Beču smatra najvažnijim događajem u karijeri. Osvojio je i nagradu 5. BH Radijskog festivala za pjesmu „Gdje tvoje srce stalo je“.

Pjevač nastupa, pravi sjajnu atmosferu na koncertima, a on priča o planovima za nove pjesme, karijeri, skandalima i privatnom životu.

Tehničke smetnje

Može li publika uskoro da očekuje nove pjesme i koncerte?

Moja ekipa i ja radimo na nekim novim pjesmama, a upravo od nastupa nemamo dovoljno vremena. Nadam se da ćemo u narednih nekoliko mjeseci  ostvariti neke planove.

Koliko je danas teško pogoditi ukus publike?

Ne bih rekao da je mnogo teško. Publika koja mene sluša ili dolazi na moje nastupe, već unaprijed zna šta im ja nudim.

Da li bi se prilagođavao trendovima i pjevao nešto što ti se ne dopada?

Na tom polju ne pravim kompromis. Iskreno, radije bih se prestao baviti muzikom, nego pjevao nesto što ja ne volim. Pokušavam ostati dosljedan sebi i vjerujem da muzika koju ja nudim nikada neće prestati biti trend.

Trenutak u karijeri koji pamtiš?

Sasvim sigurno prvi bal hora Bečkih dječaka, na kojem smo moj bend i ja imali čast da predstavljamo našu državu.

Da li su ti se na koncertima događali neki pehovi?

Možda neke manje tehničke smetnje, ali srećom ništa ozbiljnije.

Tvoj repertoar na koncertima je šarolik. Šta najviše voliš da pjevaš?

Ono u čemu se ja najbolje pronalazim je zabavna muzika, pop-rok, ali sviramo i narodnu i tradicionalnu muziku. Ne bih to razvrstavao po žanrovima, jednostavno pjesme koje imaju dušu, koje ljudi osjećaju i koje ja osjećam.

Kako se čuvaš skandala i da li bi pristao na afere i skandale zbog popularnosti?

Ne pravim skandale

Čuvam se tako što ih ne pravim. Smatram da su skandali u totalnoj suprotnosti sa mnom, mojom ličnosti i nekim životnim stavovima. Smatram da bi pogazio sva svoja načela gradeći karijeru tim putem.

Uspješno čuvaš svoj privatni život. Kako ti polazi za rukom?

Ne mogu reći da sam ikada krio stvari iz svog privatnog života. Jednostavno ih nikad nisam promovisao i mislim da su zato ostale ono što i trebaju biti – privatne.

NEMAM POTREBU ZA NEKIM TAKMIČENJEM

Da li bi se prijavio ne neko takmičenje pjevača?

Smatram da nemam potrebe za tim. Sasvim sam zadovoljan razvojem moje karijere. Istina, to je jako dobra odskočna daska, ali ništa ne dolazi preko noći. Potrebno je mnogo rada i truda kako bi se bilo šta ostvarilo.

(Expresstabloid)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI