Bebek i simfonijski orkestar priredit će spektakl povodom 15 godina od obnove Starog mosta

Na konferenciji za medije u Gradskoj upravi kazano je kako je ranije ovaj datum obilježavan otvaranjem drugih važnih obnovljenih objekata, a kako organizator priželjkuje da 20. godišnjica bude obilježena u Mostaru kao kulturnoj prijestolnici Evrope.
Mili Tiro, producent koncerta, kazao je kako je specifikum ovog koncerta simbioza klasične i rock muzike, što se na ovim prostorima ne radi baš često.

“U Mostaru se dosad to nije desilo. Da bi se posložilo sve to, potreban je silan trud i sigurno će biti vrlo interesantno. Teško je reći nešto novo o Bebeku, čovjeku koji ima status legende i koji je na nekim od svojih prvih albuma radio upravo na spajanju rocka i klasične muzike”, izjavio je Tiro.

Orhan Maslo iz Mostar rock škole kazao je kako je dobitna kombinacija spajanje različitih vodova muzike, kao i saradnja mostarskih kulturnih institucija.

“Ovaj put će nastupiti prva naša generacija, sastav od deset članova, siguran sam da će to biti na svjetskom nivou”, izjavio je Maslo.

Aranžman za sve kompozicije napravio je maestro Damir Bunoza koji je ovaj put najavio klasične izvedbe nekih velikih hitova Bijelog dugmeta, Indexa, Zdravka Čolića…

Snježana Zovko, direktorica Simfonijskog orkestra Mostar, kazala je da će koncert biti pravi spektakl, da će učestvovati čak 12 violina i da nema nikakvog razloga da Mostarci u četvrtak navečer ne dođu ispod Starog mosta.
Osim koncerta organizira se i stručna konferecija iz oblasti kulturne baštine i turizma, u saradnji s UNESCO-om.

(Klix)
Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI