ANA BEKUTA NA IVICI SUZA: KĆERKA POKOJNE PJEVAČICE SE POJAVILA U ZVEZDAMA GRANDA!

U subotnjoj  emitovanoj emisiji “Zvezda Granda” desio se veoma emotivan momenat budući da se na sceni pojavila kćerka preminule folk zvijezde Vere Nešić.
27-godišnja Emilija, nažalost, nije briljirala kao u protekloj sezoni, ali joj je, na ivici suza, Ana Bekuta poručila da će je uzeti u svoj tim zbog pokojne majke koju je veoma cijenila i voljela.

Drugi članovi žirija su sugerisali Ani na čemu sve treba da poradi kako bi od Emilije napravila zvijezdu, a i ona sama je obećala da će dati sve od sebe da bude dostojna nasljednica svoje majke.

Sve ovo je izazvalo ponovno veliko interesovanje za lik i djelo Nešićke, koja je u sjećanju mnogih ostala po vanserijskom izvođenju tzv. “dvojki” i šumadijskog melosa.

Osim toga, Vera je odlično plivala i u pop i folk baladama, od kojih treba izdvojiti “Potražićeš opet mene”, “Kome noćas dajem sne”, “Proleće je, a ja sama”, “Bez tebe jutro ne sviće”, “Volim, volim, zato što se krije”, “U srcu mome živiš samo ti”…

Vera Nešić je rođena 1960. godine u Kragujevcu, gdje je još u naranijem djetinjstvu privukla pažnju svojih sugrađana nastupima na školskim priredbama, a zatim i na gradskim manifestacijama.
Ipak, nenametljiva, kakva je bila, prvi album je izdala tek u 27. godini. Zanimljivo je primjetiti da toliko godina upravo sada ima njena kćerka Emilija kojoj će učešće u “Zvezdama Granda” svakako donijeti veliku popularnost.

Već sa drugim albumom “A gde smo ti i ja”, izdatim 1988. godine, ime Vere Nešović postaje opštepoznato, dok se njeni stihovi pjevuše na sve strane.

Naredne dvije decenije u njenoj karijeri ostaće upamćene ne samo po velikom broju hitova, nego i po učešćima na brojnim festivalima i manifestacijama na kojima je osvojila pregršt laskavih priznanja i nagrada. Jedno od njoj najznačajnijih je svakako bilo to što je njena pjesma “Zaspala je Šumadija” proglašena himnom i simbolom Šumadijskog okruga.

Posljednji album, simbolično nazvan “Bolujem”, izdala je pet godina prije smrti, koja je nastupila usljed duge i teške bolesti, u 52. godini.

Na komemoraciji, održanoj nekoliko dana nakon 10. januara 2011. godine, okupile su se brojne kolege i prijatelji, među kojima su bili i Radiša Urošević i Bora Dugić.

– Bila si najbolja i ne možemo ti se odužiti drugačije nego sjećanjem – bile su riječi kojima se slavni frulaš oprostio od Nešovićeve, dodajući da će ona nastaviti da živi kroz uspomenu, ali i kroz dvije kćerke koje su ostale iza nje.
U jednom od posljednjih intervjua, Vera je istakla kako je u svojoj karijeri najponosnija na to što je uspjela da stvori ime samo zahvaljujući vlastitom glasu i pjesmama, a nikada na osnovu skandala zbog kojih bi se njen lik “vukao” po stranicama žute štampe.

(Pulsonline)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI