happy new year 2018

Amar Gile Jašarspahić uz novu baladu „Spreman na sve“ OPET SE PROTEŽU LAŽI O MOM HAPŠENJU I LIJEČENJU OD ALKOHOLA!

Amar Gile Jašarspahić promoviše svoju novu baladu „Spreman sam na sve“. Nastupi i koncerti su zakazani tokom cijelog ljeta, a on prvi put komentariše naslove u medijma da je uhapšen, te da je na liječenju od alkohola. O supruzi i sinu, da li mu smeta ljubomora kolega i planovima govorio je sasvim iskreno.

Jesi li spreman na sve, kako kaže tvoja pjesma?

-Spreman sam na sve, ali u granicama normale. Onda kada to neće naštetiti ni meni i ljudima oko mene.

Kako je publika reagovala na baladu, jer je to dosta drugačije od onoga što si radio do sada?

-Publika je na moju baladu reagovala odlično. Nema čak ni jednog jedinog negativnog komentara. Prvi put sam odvojio vrijeme za čitanje komentara i pozitivno sam iznenađen. Drago mi je da je publika ta kojoj se dopada pjesma, jer smo tu prvenstveno zbog njih. Na nastupima se pjesma već uveliko pjeva.

Da li si naišao na ljubomoru kolega, i kako se snalaziš u tim situacijama?

-Naravno. Jednostavno ignorišem takve stvari i radim svoj posao. Iskreno, radim svakodnevno po cijelom regionu i nemam vremena da se bavim njima. Bilo bi dobro kada bi se i oni bavili sami sobom, svojim životima i karijerom. Ne vidim razlog da gubim vrijeme i da se zamaram takvim stvarima.

Nedavno si kazao da te mediji štede od kada si se oženio. Koji je najgori trač koji si čuo o sebi?

-Štede me djelimično. Evo, opet se u zadnje vrijeme protežu mnoge laži, koje se pojave u medijima. U posljednje vrijeme je to bilo hapšenje, odvikavanje od alkohola i neke slične stavri koje nisu tačne. To je velika laž, pa koristim priliku da to ovako javno i prokomentarišem.

Da se vratimo vedrijim temama. Hoćeš li nastaviti sa baladama i u ovom stilu ili će publika čuti nešto drugačiji zvuk?

-U pripremi je novi album. Ubrzo izlaze dvije nove pjesme. Album će izaći krajem oktobra. Pjesme koje naredne izlaze su bržeg ritma, baš za ljeto. Jednu potpisuje Marina Tucaković. Biće tu i balada. Dva dueta također. Sve u svoje vrijeme će publika i mediji biti informisani o čemu se radi.

Da li si razmišljao da neku od pjesama posvetiš supruzi Eni?

-Ako se nađe pjesma sa pravim riječima i adekvatnim tekstom, vrlo rado ću je posvetiti njoj. Zašto da ne.

Da li te supruga savjetuje kada je posao u pitanju?

-Ona me podržava mnogo i gura me naprijed. Kao što možete da vidite moje uspjehe u zadnje vrijeme. Puno je volim i ona je zaslužna za sve što radim.

Darisa si doveo u emisiju „Grand specijal“, pa mu je i Saša Popović predvidio muzičku karijeru. Da li pokazuje interesovanje za muziku?

-Daris je dosta muzikalan. Voli se igrati sa gitarom. Već me prepoznaje čak na radio stanicama, ako čuje pjesmu. Pleše uz moje pjesme, a da li će se baviti muzikom ne znam. Još je mali.

Koliko je tvoj život promijenila pobjeda u „Zvezdama Granda“?

-Pobjeda mi je promijenila život iz korijena. Nemam mnogo slobodnog vremena ali se bavim poslom koji volim.

Kakvi su planovi u narednom periodu i možemo li očekivati veliki solistički koncert u Sarajevu?

-Koncert u Gradskoj Areni Zenica će biti održan 9. decembra i to je već najavljeno. U pregovorima je i Sarajevo, i to dvorana „Zetra“, ali o tome u nekom narednom periodu.

Šta misliš o starletama koje se sve češće pojavljuju na estradi?

-O starletama ne mislim ništa. Svako bira svoj put u životu.

(Express)

KOMENTARI