Almir Osmanović pjesmu posvetio majci: “Eto me majko” je bila dugo čuvana u sehari (VIDEO)

U znak zahvalnost prema majci poznati pjevač Almir Osmanović odlučio je snimiti pjesmu posvečenu njoj te je kontaktirao poznatog tekstopisca Hareta Vražalicu koji je u svojoj sehari imao već spreman tekst. 
-Pjesma “Eto me majko” je nastala prije pet godina i bila je suđena meni, priča nam Almir te nastavlja. Vražalica je bio emotivno vezan za pjesmu tako da je nikome nije nudio dok mu se nisam javio i rekao da mi treba tekst o majci jer je to žena koja je mnogo u životu učinila za mene i brata pa sam joj se na taj način želio odužiti. Kada mi je poslao snimak odmah mi se svidjela, a da čujem mišljenje iskusnog muzičara kakav je Muhamed Šehić Hamić kontaktirao sam i njega jer znao sam da će mi reći svoje iskreno mišljenje. Nazvao me odmah nakon što je čuo pjesmu i rekao “Ovo je pjesmetina, ovo je top,snimaj”!

Almir je imao još jednu želju a to je da mu harmoniku na pjesmi svira upravo Hamić.  Rodila se time još jedna saradnja, spojila su se dva vrhunska umjetnika Hamić i Kenan Fejzić Ćina.

-Bogu hvala sve se to isplatilo na kraju. Ćina je pjesmu uradio maestralno kao i sve moje dosadašnje. Prezadovoljan sam što ponovo sarađujem sa WS Music produkcijom. Reakcije su predobre, a ja presretan.
Pjesmu inače pored portala estradnjaci slušate na mnogim radio stanicama, a saradnja je bila neminovna i sa najboljim Kalman radijom.

Poslušajte “Eto me majko”:

(Estradnjaci)

 

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI