Alen Varzić pjesmom poručio: “Ustanimo na noge, pokažimo svima, koliko nam znači naša Posavina” (VIDEO)

Kada zasvira harmonika i kada čujete novu pjesmu “Posavina” mladog i sve uspješnijeg Alena Varzića koji je otpjevao vrhunski stihove u kojima opisuje ljepote ovog kraja, rijeke Save, sigurno nećete ostati ravnodušni. Kažu mnogi da će ovo biti himna Posavine i već je prirasla za srce mnogih tako da je ovaj pjevač dobio veliki broj pohvala sa svih strana koje stižu i dalje.
-Za ovu pjesmu sam se odlučio zato što pjesma govori o ljepoti naše okoline i Posavine. Pokušavali smo napraviti takav tekst sa “novijim narodnim stilom” kada je u pitanju aranžman što je za naše uho ispalo odlično a ostalo je na publici da odluči, kaže Alen.

ALEN VARZIĆ I MARIO MIOČ

Tekst i muzika za pjesmu “Posavina” djelo je Maria Mioča,  aranžman je radio Marko Gluhaković,a video i montažu odradio je Đorđe Jovičić iz Bijele. Spot smo snimali u Bijeloj i u Brčkom pokraj Save, te u centru Brčkog.

Inače ideja oko snimanja nove pjesme Alena Varzića rodila se na Posavskom sijelu u Beču gdje je Alen otpjevao nekoliko pjesama i oduševio prisutne, a pogotovo njegovog sadašnjeg menadžera Jakicu Lušu koji je uz njegove roditelje koji su mu najveća podrška također zaslužan za prvo snimanje i prvi spot.

“Ustanimo na noge, pokažimo svima

koliko nam znači naša Posavina, pjesmom poručuje Alen Varzić.
(Estradnjaci)

 

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI